top of page
Anasayfa: Welcome
Anasayfa: Blog2
  • Yazarın fotoğrafıEmre Anamur

TOGG ve Farasis stratejik işbirliği açıklandı


TOGG, ürün gamında kullanacağı batarya paketinde iş ortağı olarak dünyanın önde gelen Li-Ion batarya üreticilerinden Farasis’i seçti. Varılan anlaşmaya göre TOGG’un batarya modülü ve paketi Türkiye’de üretilecek. İki şirket, batarya hücresi tedarikinin yanında imzaladıkları kapsamlı niyet mektubu çerçevesinde Türkiye ve çevresindeki ülkeler için enerji depolama çözümlerini bir ortak girişim şirketi çatısı altında sunarak işbirliğini genişletecek. TOGG geliştirmekte olduğu elektrikli araç ürün gamı içindeki en temel bileşenlerden biri olan batarya için dünyanın önde gelen Li-Ion batarya üreticilerinden Farasis’i iş ortağı olarak seçti. Bilişim Vadisi’nde TOGG Yönetim Kurulu üyelerinin de katılımıyla imzalanan kapsamlı niyet mektubu sonrası yapılan açıklamada Farasis ile birlikte geliştirilen batarya modülü ve paketinin Türkiye’de üretiminin yanında, Türkiye ve çevresindeki ülkeler için enerji depolama çözümlerini bir ortak girişim şirketi çatısı altında sunacak stratejik ortaklık seçeceğinin de titizlikle değerlendirildiği ifade edildi.

TOGG Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu imza sonrası yaptığı açıklamada “Farasis ile birlikte kurulacak ortak girişim şirketi de ülkemizin enerji sisteminin verimliliğini artırmaya aday bir girişim olacak, ülkemizin enerjide dışa bağımlılığını azaltacak, temiz ve verimli bir enerji sistemi geliştirmemizi hızlandıracak. Bu sayede TOGG’un mobilite ekosistemi, teknoloji geliştiren, ciddi ekonomik değer yaratan, önemli bir bölgesel oyuncu haline gelecektir” diye konuştu. TOGG CEO’su Gürcan Karakaş ise anlaşmaya ilişkin yaptığı açıklamada “2018 yılından bu yana, olası yerli iş birlikleri de dahil, 30’un üzerinde küresel batarya tedarikçisini gizlilik anlaşmaları çerçevesinde (NDA) değerlendirmiş, bunların içinden teknik, ticari ve stratejik kriterlerimizi en iyi karşılayan, dünyanın önde gelen Li-Ion batarya üreticilerinden Farasis batarya iş ortağımız olarak seçilmiştir” dedi.

Karakaş sözlerini şöyle sürdürdü: “Günümüzde elektrikli araçlar için en önemli ve temel teknolojilerden biri olarak görülen Li-Ion batarya teknolojisinin Farasis gibi önemli bir oyuncu ile ülkemize gelmesi oldukça önemlidir. TOGG’un, sıfır emisyonlu elektrikli araçlarını geliştirirken ülkemizdeki teknolojik dönüşümü de tetikleyeceğini başından beri dile getiriyorduk. Bu iş birliği elektrikli araç bataryası üretmenin ötesine geçecek, ülkemizde batarya Ar-ge yetkinliklerini geliştirecek, otomotiv üreticilerinin elektrikli araç projelerini Türkiye’ye taşımalarını tetikleyecek, Farasis’in ürün gamında bulunan otomotiv dışı enerji depolama ürünleriyle birlikte enerji depolama işini büyütecek ve ortak girişim şirketinin kendi geliştireceği markasıyla, sorumlu olduğu bölgede Farasis’in münhasır temsilcisi olarak çok önemli yeni bir ekonomik değer üretecektir”.

“TOGG Elektrikli Araçlar konusunda öncü bir girişim”

Niyet mektubu imza törenine çevrimiçi olarak katılan Farasis kurucu ortağı ve CEO’su Dr.Yu Wang ise Türkiye’nin bölgesindeki en önemli otomotiv ülkelerinden biri olduğuna dikkat çekerek “Türkiye’deki gelişmiş otomotiv birikimini kullanarak elektrikli araçlar geliştirmek ve üretmek üzere yola çıkan TOGG ile iş birliği yapmak bizim temel stratejilerimiz doğrultusunda attığımız doğal adımlardan biri oldu. TOGG doğru zamanda, doğru yerde, doğru işi yaparken, batarya konusunda öncü şirketimizin iddialı büyüme planlarını desteklemek için biz de elektrifikasyon için bir sonraki büyük pazar olarak gördüğümüz Türkiye’den daha ideal bir lokasyon, TOGG’dan daha ideal bir ortak düşünemezdik. Gerek Türkiye’de ortaya çıkacak ihtiyaçlara gerekse bölgeden gelecek talepleri karşılamak üzere bu niyet mektubuna imza attık. Batarya tedarikiyle başlayan bu iş birliğinin uzun vadeli bir ortaklığa dönüşecek olmasından dolayı heyecan duyuyoruz” diye konuştu. Bilişim Vadisi’ndeki imza törenine bizzat katılan ve iş birliğini çalışmalarını en başından beri yürüten Farasis Avrupa Organizasyonu Yöneticisi Sebastian Wolf ise, “TOGG ile görüşmelerin en başından beri her iki şirketin de bireysel mobilitenin geleceğini elektriklendirme konusunda aynı heyecanı paylaştığını gördük. Türkiye’de gerek otomotiv gerekse otomotiv dışı pazarda Li-ion akülere olan talepte önemli bir artış yaşanmasını bekliyoruz. Bu nedenle, bölgedeki ilk elektrikli araç bataryası üretim şirketini kurmak için TOGG ile ortak olmaktan büyük heyecan duyuyoruz” dedi.



Hücre Ar-Ge’si de yapılacak

İmza töreni ardından TOGG ve Farasis’ten yapılan ortak açıklamada, “TOGG’un Bilişim Vadisi’ndeki yönetim merkezinde imzalanan stratejik ortaklığın genel prensiplerini içeren ortak girişim şirketi niyet mektubuna göre 2020 yıl sonuna kadar ortak girişim şirketinin kapsamlı iş planı oluşturulacak ve ortaklığın hukuki zemini bu süre zarfında detaylandırılacaktır. Bu çalışmalar doğrultusunda iki şirketin yönetim kurullarında son değerlendirme onaylardan sonra 2021 yılı başında ortak girişim şirketinin hukuken kurulması hedefleniyor” denildi. TOGG ve Farasis arasında kurulması hedeflenen ortak girişim şirketinin iş planında tarafların en önem verdikleri konuların başında yerlilik geldiği vurgulanırken, iş planı dahilinde batarya hücresinin de Türkiye’de geliştirilmesi ve üretilmesi konularının da detaylı bir şekilde değerlendirileceği, özellikle hücre kimyası konusunda geliştirilecek yetkinliklerin uzun vadede her iki tarafa da büyük katkı sağlayacağının altı çizildi.

Anasayfa: Video Player

Anamur Medya

Honda ZR-V 2.0 lt e:HEV (Tam hibrit) e-CVT Otomatik 4x2 Advance 2023 Test / Emre Anamur

Anamur Medya
Honda ZR-V 2.0 lt e:HEV (Tam hibrit) e-CVT Otomatik 4x2 Advance 2023 Test / Emre Anamur
Honda ZR-V 2.0 lt e:HEV (Tam hibrit) e-CVT Otomatik 4x2 Advance 2023 Test / Emre Anamur
Şimdi Oynuyor
25:41
Yeni Renault Megane E-Tech EV60 Iconic 2023 Test / Şehir içinde 530 km menzil sunuyor / Emre Anamur

Yeni Renault Megane E-Tech EV60 Iconic 2023 Test / Şehir içinde 530 km menzil sunuyor / Emre Anamur

25:30
Videoyu Oynat
700 km menzile sahip elektrikli Peugeot E-3008 / Yeni 2024 Peugeot 3008 ilk inceleme / Emre Anamur

700 km menzile sahip elektrikli Peugeot E-3008 / Yeni 2024 Peugeot 3008 ilk inceleme / Emre Anamur

11:25
Videoyu Oynat
Citroen My Ami Buggy Shorts / Emre Anamur / Paris - Fransa

Citroen My Ami Buggy Shorts / Emre Anamur / Paris - Fransa

00:54
Videoyu Oynat
Yeni 2024 Peugeot 3008 YouTube Shorts / Peugeot E-3008 Fransa’da tanıtıldı / Emre Anamur

Yeni 2024 Peugeot 3008 YouTube Shorts / Peugeot E-3008 Fransa’da tanıtıldı / Emre Anamur

00:59
Videoyu Oynat
IONIQ 5 325 HP 4x4 Otomatik Progressive 2023 Test / Emre Anamur Hyundai Ioniq 5 detaylı test sürüşü

IONIQ 5 325 HP 4x4 Otomatik Progressive 2023 Test / Emre Anamur Hyundai Ioniq 5 detaylı test sürüşü

40:20
Videoyu Oynat
Teknolojinin gözü yaşlı! / Maslak’ta şeritsiz yol! / YouTube Shorts Anamur Medya

Teknolojinin gözü yaşlı! / Maslak’ta şeritsiz yol! / YouTube Shorts Anamur Medya

01:00
Videoyu Oynat
Baz donanımlı yeni Dacia Duster 1.3 TCe 4x4 Manuel Essential 2023 Test / Baz donanımda neler eksik?

Baz donanımlı yeni Dacia Duster 1.3 TCe 4x4 Manuel Essential 2023 Test / Baz donanımda neler eksik?

23:54
Videoyu Oynat
Anasayfa: Gallery

İLETİŞİM

İstanbul / Turkey

  • youtube
  • instagram
  • twitter
  • facebook
  • linkedin
bottom of page