top of page
Anasayfa: Welcome
Anasayfa: Blog2

Yeni Hyundai Elantra 2020 ortaya çıktı

  • Yazarın fotoğrafı: Emre Anamur
    Emre Anamur
  • 18 Mar 2020
  • 3 dakikada okunur

ree

Yeni Hyundai Elantra 2020 modeli yüzünü gösterdi. Hyundai’nin C segmentindeki temsilcisi Elantra, “Parametrik Tasarım” felsefesine sahip. Yeni modelde karşımıza daha uzun, daha geniş ve daha alçak bir yapı çıkıyor. Hyundai, Yeni Hyundai Elantra 2020 modelinde hibrit versiyona da yer vererek daha fazla yakıt ekonomisi sunacak. C segmentinde ilk kez kablosuz Apple Car Play ve Android Auto bağlantı özelliği sunacak olan Yeni Hyundai Elantra 2020 modelinin üretimi 2020 sonbaharında başlayacak ve sonrasında Türkiye yollarına çıkacak. Hyundai’nin en popüler modellerinden biri olan Elantra, yedinci jenerasyonuyla otomobil severlerin karşısına çıktı. Hollywood The Lot Studios'da tanıtımı yapılan yeni otomobil, tamamen farklı bir dizayna ve teknolojik özelliklere sahip. Popüler kompakt sedanın sportif tasarım kimliği, hibrit teknolojisi ve segmentinde ilk kez sunulan kablosuz Android Auto ve Apple CarPlay bağlantısıyla desteklenirken aynı zamanda dijital anahtar gibi Hyundai’nin en son yeniliklerini de kullanıcılarına sunuyor. Elantra, yılın son çeyreğinde Güney Kore’deki Ulsan ve Amerika’daki Alabama Hyundai tesislerinde üretilmeye başlanacak. İlk kez 1990 yılında üretilmeye başlanan Hyundai Elantra, bugüne kadar dünya genelinde 13.8 milyon adetlik bir satış başarısı göstererek otomotiv endüstrisine adını altın harflerle yazdırdı. Hyundai’nin en çok beğenilen modellerinden biri olan Elantra, Amerika’da da onlarca ödül alarak 3.4 milyondan fazla satış başarısı gösterdi. Yeni modelle birlikte daha farklı bir tasarım diline kavuşan Elantra, spor otomobillerde görmeye alıştığımız egzotik dört kapılı bir coupe görüntüsü sunuyor. Hyundai mühendisleri ve tasarımcıları yeni modelde daha uzun, daha geniş ve daha alçak bir yapı ortaya çıkarmış. Bir önceki nesilden 5.5 cm daha uzun olan otomobil, iç mekanda da daha geniş bir oturma alanı sunuyor.


ree

Üç çizginin tek noktada bir araya gelmesiyle oluşturulan Parametrik Dizayn, özellikle ön bölümde güçlü bir şekilde karşımıza çıkıyor. Geniş kademeli yeni tip ızgara ve entegre farlar, otomobilin olduğundan daha geniş görünmesini sağlıyor. Ayrıca tamponda yer alan rüzgar kanalları sayesinde sürtünme katsayısı da önemli ölçüde azaltılmış oluyor. Bu sayede hem aerodinamizm artarken aynı zamanda yakıt ekonomisi de elde ediliyor. Önden arkaya doğru uzanan sert geçişler, tekrar ön kapılarda birleşmeye başlıyor. Arka taraftaki uzunlamasına konumlandırılan stop lambalar ise sağ ve sol tarafta gövdeye doğru uzanmaya başlıyor. Yandan bakıldığında Z şeklinde bir forma kavuşan arka tasarım, bagaj kısmında da daha fazla yükleme alanı sunmaya yardımcı oluyor. Aynı zamanda coupe havası sunan bu yeni tasarım, parlak siyah tampon difüzörüyle de şık görünüşünü destekliyor.

Yeni Hyundai Elantra 2020 modelinin dış tasarımıyla beraber iç mekanı da son derece şık ve etkileyici görünüyor. Premium bir hava sunan yeni nesil kokpitte koltuk yüksekliği düşürülerek daha alçak bir oturma pozisyonu elde edilmiş. Ayrıca, düşük ağırlık merkezi sayesinde de sürüş dengesi artırılmış. Yatay bir şekilde konumlandırılan kokpitte iki adet 10,25 inç’lik led ekran kullanılmış. Bu ekranlar multimedya sisteminde ve göstergelerde kullanılarak araca muazzam bir teknolojik özellik katıyor. Ayrıca, Yeni Hyundai Elantra 2020 modelinde sunulan kablosuz Android Auto ve Apple Car Play özellikleri de bu ekranla kombine bağlantı özelliği sunuyor. Estetik açıdan farklı bir duruş sergileyen Elantra’nın süspansiyon sistemi de konfora yönelik. Geliştirilmiş süspansiyon montaj yapısı sayesinde hem dinamizm hem de üst düzey sürüş konforu elde edilmiş.


ree

Hyundai, Yeni Hyundai Elantra 2020 modelinde ilk kez hibrit motor teknolojisine yer veriyor. Böylelikle markanın çevreci ürün gamına dahil olan Elantra Hybrid, 1.6-litrelik GDI Atkinson çevrimine sahip dört silindirli benzinli motora kavuşmuş oluyor. Elantra Hybrid’de benzinli motora ek olarak 32 kw’lik bir elektrikli motora da yer veriliyor. Her iki motorun birleşmesiyle toplam 139 HP güce ulaşan Hyundai Elantra, daha dinamik ve daha ekonomik bir sürüş vaat etmiş oluyor. Hyundai’nin geliştirilmiş 6 ileri çift kavramalı şanzımanıyla donatılan bu versiyon, daha hızlı vites geçişleriyle rakiplerinden ayrılıyor. Ayrıca, kullanılan yüksek verimli elektrikli motor sayesinde düşük hızlarda anlık tork elde ediliyor ve böylelikle benzinli motorun devreye girmesi engellenmiş oluyor. Bu yeniliğin en büyük avantajı, otomobile yakıt ekonomisi kazandırıyor olması. Yüksek hızlarda ise devreye giren benzinli motorla beraber daha dinamik ve etkili bir sürüş elde ediliyor.

Teknolojideki en son gelişmeleri desteklemeye devam eden Hyundai, Yeni Hyundai Elantra 2020 modelinde isteğe bağlı olarak dijital anahtar sistemi sunuyor. Akıllı telefon tabanlı Hyundai Dijital Anahtar, fiziksel bir anahtar olmadan kapıların açılmasına ve motorun çalıştırılmasına olanak sağlıyor. Özel bir mobil uygulama indirilerek kullanılabilen bu sistem, Yakın Alan İletişimi (NFC) ve Bluetooth (BLE) teknolojisini kullanıyor. Bu sistem, aynı aileden bir kaç kişinin aracı aynı anda kullanmasına da olanak sağlıyor. Aracın sahibi dışında kullanım gerektiğinde ise geleneksel anahtar devreye giriyor. Hyundai Dijital Anahtar, şimdilik sadece Android işletim sistemini kullanan telefonlarla uyumlu şekilde çalışıyor.


ree

Yorumlar


Anasayfa: Video Player

Anamur Medya

Yeni Chery Tiggo7 ve Tiggo8 2025 Test / Chery Wuhu Fabrikası / Emre Anamur / 4K Video

Anamur Medya
Yeni Chery Tiggo7 ve Tiggo8 2025 Test / Chery Wuhu Fabrikası / Emre Anamur / 4K Video
Yeni Chery Tiggo7 ve Tiggo8 2025 Test / Chery Wuhu Fabrikası / Emre Anamur / 4K Video

Yeni Chery Tiggo7 ve Tiggo8 2025 Test / Chery Wuhu Fabrikası / Emre Anamur / 4K Video

10:14
TOGG T10F V2 RWD Long Range 2025 Test Shorts / Emre Anamur / 4K Video

TOGG T10F V2 RWD Long Range 2025 Test Shorts / Emre Anamur / 4K Video

02:58
Fiat Grande Panda Elektrikli La Prima 2025 Test / Emre Anamur / 4K Video

Fiat Grande Panda Elektrikli La Prima 2025 Test / Emre Anamur / 4K Video

22:47
Hyundai IONIQ 9 Calligraphy 2025 Test / 600 km menzil 6 koltuk 4x4 E-SUV / Emre Anamur / 4K Video

Hyundai IONIQ 9 Calligraphy 2025 Test / 600 km menzil 6 koltuk 4x4 E-SUV / Emre Anamur / 4K Video

23:18
İstanbulpark Pisti gibi yolun shorts videosu / Emre Anamur / 4K Video

İstanbulpark Pisti gibi yolun shorts videosu / Emre Anamur / 4K Video

02:21
Chery Tiggo9 çarpışma testi shorts videosu / Emre Anamur

Chery Tiggo9 çarpışma testi shorts videosu / Emre Anamur

01:32
Volvo EX30 150 kw Extended Range RWD Ultra 2025 Test / Emre Anamur / 4K Video

Volvo EX30 150 kw Extended Range RWD Ultra 2025 Test / Emre Anamur / 4K Video

40:30
Volkswagen ID.4 125 kW Pure 2025 Test / Emre Anamur / 4K Video

Volkswagen ID.4 125 kW Pure 2025 Test / Emre Anamur / 4K Video

21:01
Anasayfa: Gallery

İLETİŞİM

İstanbul / Turkey

  • youtube
  • instagram
  • twitter
  • facebook
  • linkedin
bottom of page