top of page
Anasayfa: Welcome
Anasayfa: Blog2

Yeni SEAT Ibiza 2021 yollarda

  • Yazarın fotoğrafı: Emre Anamur
    Emre Anamur
  • 1 Ağu 2021
  • 3 dakikada okunur

Yeni SEAT Ibiza 2021 modeli Türkiye’de satışa sunuldu. Makyajlı Ibiza; led aydınlatma teknolojisi, yenilenen bilgi-eğlence sistemi, Apple CarPlay ve Android Auto destekli Full Link ile daha yüksek bağlanabilirlik özelliklerini bir arada sunuyor. Yeni Ibiza Seyahat ve Şerit Takip Asistanı gibi yeni destek sistemleri ile daha güvenli bir sürüş sağlıyor. SEAT markasının 6 milyon adetten fazla satışla en başarılı modeli olan Ibiza’nın makyajlı versiyonunda 1.0 EcoTSI 110 HP motor ve DSG şanzıman yer alıyor. Yeni SEAT Ibiza 2021 modelinin fiyatı 231.000 TL’den başlıyor. Yeni SEAT Ibiza 2021 modeli200 Nm tork ve 4,8 lt’lik ortalama yakıt tüketimine sahip. 0’dan 100 km/s’ye 10.3 saniyede çıkan otomobilin maksimum hızı 195 km/s. İlk etapta ülkemizde Style donanım seviyesinde ve 7 ileri DSG otomatik şanzımanla sunulan Yeni SEAT Ibiza 2021 modeli, önümüzdeki aylarda 5 ileri manuel şanzımanlı 1.0 Evo 80 HP motor seçeneğine de kavuşacak.


Yenilenen dış görünüm


Yeni SEAT Ibiza 2021 modelinin tasarımında yeniliklere gidildi. Daha fazla görüş ve daha düşük enerji tüketimi sağlayan led teknolojisi artık standart olarak sunuluyor. EcoLed ve Mercekli Full led olarak iki farklı seçeneği bulunan ön far teknolojisi aracın dış görünümünün en önemli parçalarından biri olarak öne çıkıyor. Alüminyum alaşımlı yeni jant tasarımları aracın dinamik ve sportif duruşunu vurguluyor. Arkada el yazısı ile yazılan model logosu; ön kısmı mat ve kenarlarında parlak yeni iki farklı tonda krom kaplamalı yeni SEAT logosu hem ön hem de arkada araca şık bir son dokunuş katıyor. Yeni SEAT Ibiza’da yapılan değişiklikler, renk yelpazesinde de devam ediyor. Safir Mavi ve Asfalt Mavi renk seçenekleri ilk defa modelde yeni sunulan renkler olarak öne çıkıyor.



Devrimsel iç tasarım


Yeni SEAT Ibiza 2021 modelinin iç tasarımı bir devrimi temsil ediyor. Yeni malzemeler, teknolojiler ve aydınlatma sistemleri daha yüksek bir kalite algısı oluşturuyor. Yeni bilgi-eğlence sistemi, yeni iç tasarımın en önemli noktalarından biri olarak yer alıyor. Sürücünün göz hizasında yer alan yükseltilmiş ekran, artık daha ergonomik bir pozisyonda konumlanıyor. Yüzde 20’den daha fazla büyüyen dokunmatik ekran standart olarak 8,25 inç genişliğinde; opsiyonel olarak ise 9,2 inç genişliğinde alınabiliyor. SEAT’ın diğer modellerinden de bilinen 10,25 inç Dijital Gösterge Paneli de yeni SEAT Ibiza’daki teknolojik yenilikler arasında yer alıyor. Yeni çok işlevli Nappa deri direksiyon simidiyle tamamlanan yumuşak ön göğüs, tasarımı tamamlıyor. Yeni döşeme seçenekleri ise iç mekana daha özel bir hava katıyor. Sürücü ve yolcu tarafı için yeniden tasarlanmış havalandırma ızgaraları, seçilen donanıma bağlı olarak farklı renkte sunuluyor. FR donanımında Kırmızı, Xcellence donanımında Mor ve Style donanımında ise Gri renkte olan havalandırma ızgaraları; aynı zamanda FR ve Xcellence donanımında led ambiyans aydınlatmasına sahip.


Modern yaşamla bağlantılı


Yeni SEAT Ibiza 2021 modelinin navigasyon sistemiyle birlikte alınabilen Kablosuz Full Link teknolojisiyle kullanıcılar Apple CarPlay veya Android Auto sayesinde telefonlarını multimedya ekranına kolayca yansıtabiliyor. Bilgi-eğlence sistemi, yalnızca bir tıkla veya sesli komut ile erişilebilmesi sayesinde daha zengin bir performans sağlıyor. Ses tanıma sistemi, teknolojinin kullanımını daha güvenli ve basit bir hale getiriyor. “Hola Hola” denildiğinde aktif hale gelen sistem, kullanıcının verdiği komutları kullanarak bilgi-eğlence sistemini kontrol etmelerini sağlıyor. Yani, navigasyon bilgisi bulmak veya bir müzik aramak artık çok daha kolay ve hızlı. Orta konsolda yer alan 2 adet USB Type-C girişiyle bağlanmak ve cihazları şarj etmek de artık çok daha kolay.



Her zamankinden daha güvenli


Yeni SEAT Ibiza 2021 modeli, birçok yeni sürüş asistanı sistemi, sürüşü hiç olmadığı kadar güvenli hale getiriyor. Tüm donanım seviyelerinde standart olarak sunulan 6 hava yastığının yanı sıra Adaptif Hız Sabitleyici (AAC), Ön Bölge Asistanı (Front Assist) ve Yorgunluk Tespit Sistemi gibi sistemlerle güvenliği en üst seviyeye taşıyor. Seyahat Asistanı, tüm hız aralıklarında yarı otonom bir sürüş sağlayarak, trafik durumuna göre aracın hızını koruyor. Aracın bulunduğu şeridi korumasını sağlayan Şerit Takip Asistanı, etrafındaki araçlar hakkında bilgi veren Kör Nokta Uyarı Sistemi ve farların otomatik olarak uzun ve kısa far arasında geçiş yapmasını sağlayan Uzun Far Asistanı ise aracın yollarda çok daha güvenli olmasına olanak sağlıyor.

Yorumlar


Anasayfa: Video Player

Anamur Medya

Skoda Enyaq Coupe 60 204 HP e-Sportline 4x2 2025 Test / Emre Anamur / 4K Video

Anamur Medya
Skoda Enyaq Coupe 60 204 HP e-Sportline 4x2 2025 Test / Emre Anamur / 4K Video
Skoda Enyaq Coupe 60 204 HP e-Sportline 4x2 2025 Test / Emre Anamur / 4K Video

Skoda Enyaq Coupe 60 204 HP e-Sportline 4x2 2025 Test / Emre Anamur / 4K Video

28:20
BYD SEALION 7 160 kW 71.8 kws Design 4x2 2025 Shorts 2. Bölüm / Emre Anamur / 4K Video

BYD SEALION 7 160 kW 71.8 kws Design 4x2 2025 Shorts 2. Bölüm / Emre Anamur / 4K Video

02:07
BYD SEALION 7 160 kW 71.8 kws Design 4x2 2025 Shorts 1. Bölüm / Emre Anamur / 4K Video

BYD SEALION 7 160 kW 71.8 kws Design 4x2 2025 Shorts 1. Bölüm / Emre Anamur / 4K Video

02:58
Yeni Renault Clio 1.8 E-Tech Hibrit MultiMode Esprit Alpine 2026 Test / Emre Anamur / 4K Video

Yeni Renault Clio 1.8 E-Tech Hibrit MultiMode Esprit Alpine 2026 Test / Emre Anamur / 4K Video

18:36
Yeni Renault Clio VI 2026 Shorts / Emre Anamur / 4K Video

Yeni Renault Clio VI 2026 Shorts / Emre Anamur / 4K Video

02:55
70mai A410 Araç Kamerası & Kia Picanto 1.0 Otomatik Cool 2023 Test / Emre Anamur

70mai A410 Araç Kamerası & Kia Picanto 1.0 Otomatik Cool 2023 Test / Emre Anamur

17:45
Yeni Chery Tiggo7 ve Tiggo8 2025 Test / Chery Wuhu Fabrikası / Emre Anamur / 4K Video

Yeni Chery Tiggo7 ve Tiggo8 2025 Test / Chery Wuhu Fabrikası / Emre Anamur / 4K Video

10:14
TOGG T10F V2 RWD Long Range 2025 Test Shorts / Emre Anamur / 4K Video

TOGG T10F V2 RWD Long Range 2025 Test Shorts / Emre Anamur / 4K Video

02:58
Anasayfa: Gallery

İLETİŞİM

İstanbul / Turkey

  • youtube
  • instagram
  • twitter
  • facebook
  • linkedin
bottom of page