top of page
Anasayfa: Welcome
Anasayfa: Blog2
  • Yazarın fotoğrafıEmre Anamur

Yeni Skoda Fabia 2021 yüzünü gösterdi


Yeni Skoda Fabia 2021 modeli bugün gerçekleştirilen çevrimiçi lansmanla tanıtıldı. Segmentinin en geniş otomobili olarak lanse edilen yeni Fabia, arttırılmış konfor özellikleri, birçok gelişmiş güvenlik ve asistan sistemleriyle birlikte artık daha iddialı. Modüler MQB-A0 platformu üzerine yapılan Yeni Skoda Fabia 2021 modeli, Volkswagen Grubu’nda faaliyet gösteren Çek markanın yüksek fonksiyonellik, geniş iç hacim, Simply Clever özelliklerini daha ileriye taşıyarak yenilendi. Skoda ürün gamında 20 yılın üzerinde bir süredir yer alan B-Hatchback model, son jenerasyonuyla birlikte evrimleşerek her alanda geliştirildi. 22 yılda 4.5 milyondan daha fazla satış adediyle birlikte Fabia, markanın temel modellerinden biri haline geldi. Fabia, Octavia’nın ardından en çok üretilen Skoda modeli olma özelliğini taşıyor.


Atletik bir tasarım dili


Her detayıyla geliştirilen Yeni Skoda Fabia 2021 modeli, 4’üncü jenerasyonunda büyüdü ve mevcut tasarım dilini yeni nesle adapte etti. Yeni Fabia; atletik duruşu, sportif çizgileri ve keskin ön-arka farlarıyla birlikte, daha dinamik ve duygulara hitap eden bir model haline getirildi. Modüler MQB-A0 platformuna geçiş yapmasıyla birlikte aracın içi ve dışı daha da büyüdü. Markanın kristal tasarım detayları, bu dikkat çekici duruşu daha ileriye taşınırken ön kapılarda gövde çizgileriyle birlikte Çek bayrağının karakteristik üçgeni vurgulandı. Led teknolojili ve keskin hatlara sahip farlar ise, Skoda’nın kendine özgü büyüyen ön ızgarasıyla birleştirildi. Dördüncü nesil Fabia, ilk üç nesille karşılaştırıldığında ağırlığını korurken içeride ve dışarıda daha büyük hale getirildi. 4108 mm uzunluğuyla ilk kez 4 metre sınırını aştı. Yeni Skoda Fabia 2021 modeli, mevcut nesle göre 111 mm daha uzun. Otomobilin dingil mesafesi 94 mm artarak 2564 mm olurken, genişliği ise 48 mm artışla 1780 mm’ye ulaştı. Artan ölçüleriyle birlikte zaten geniş olan Fabia kabini, daha da iddialı oldu. Skoda aynı zamanda Fabia’nın bagajında da 50 litre gibi önemli bir artış elde etti. Böylece segmentinin en büyük bagajı hacmini daha da ileriye taşıdı. 380 litre bagaj hacmine sahip Yeni SkodaFabia 2021 modelinin bu değeri arka koltuklar öne katlandığında 1190 litreye çıkıyor. Skoda, Fabia modelini geliştirirken aracı daha sessiz ve akıcı hale getirmek için kapsamlı aerodinami çalışmaları da gerçekleştirdi. Aerodinamik olarak optimize edilen jantlar ve ön tamponun altında aktif olarak ayarlanan soğutma panjurlarıyla Yeni Skoda Fabia 2021 modeli, B segmentinde bir rekor olacak şekilde 0.28 Cd rüzgar direnç katsayısına ulaşmayı başardı. Akıllı soğutma panjurları, 120 km/s hızda giderken yakıt tüketimini 0.2 lt/100 km düşürüyor.


Geniş ve konforlu iç mekan


Yeni Skoda Fabia 2021 modelinin iç mekanı, duygusal tasarım ve ergonomi arasında bir dengeye sahip. Görsel olarak serbest duran karakteristiğiyle bilgi-eğlence sistemi, 9.2 inç’e kadar çıkabiliyor. Son teknoloji sistemlerle birlikte Fabia’nın dijital göstergeleri ilk kez 10.25 inç olarak tercih edilebilecek. “Dijital Gösterge Paneli” sayesinde sürücüler beş farklı temadan kendi tarzlarına uyanı seçebilecekler. Otomobilin artan ferahlık hissi, yenilenen kabin detaylarıyla birlikte daha da ileriye taşındı. Yeni renkler, ambiyans aydınlatmaları ve konfor özellikleriyle birlikte Fabia; çok yönlülüğü ve şık tasarımı bir araya getiriyor. Çok fonksiyonlu yeni nesil direksiyon simidi ise, tercihe bağlı olarak sportif üç kollu ve DSG şanzıman için vites kulakçıklarıyla birlikte sürüş keyfini arttırıyor. Daha üst segment araçlarda bulunan ısıtmalı ön cam ve ısıtmalı direksiyon gibi birçok özellik Fabia’da da tercih edilebilecek. Ayrıca yeni nesil Fabia’da, çift bölgeli Climatronic klima da yer alacak.



Daha fazla “Simply Clever” özellik


Yeni Skoda Fabia 2021 modeli, geniş iç hacminin yanı sıra her zaman olduğu Simply Clever akılcı çözümleriyle de pratikliği arttırıyor. Yeni Fabia’da beşi tamamen yeni, sekizi ilk kez Fabia’da olmak üzere toplam 43 akılcı çözüm sunuyor. Bu sayede Fabia, günlük kullanımı kolaylaştıran dokunuşlarla öne çıkıyor. Bir Skoda klasiği olan yakıt depo kapağındaki lastik derinlik ölçerli buz kazıyıcı, A sütununda otopark bileti tutucu, sürücü kapısının içerisinde şemsiye gibi detayların yanı sıra tamamen yeni Simply Clever özellikler de yer alıyor. Orta konsolda kredi kartı veya otopark bileti için bir klips, kalem tutturmak için bir elastik bant yer alıyor. Ön koltukların arasında yer alan çıkarılabilir bardaklık ise daha fazla esneklik sağlarken şanzıman tünelinin üzerindeki alan arkadaki yolcular için küçük eşyalar için saklama gözü olarak kullanılabiliyor. Bagajda esnek ve katlanan bölmeler, opsiyonel panoramik tavan için katlanabilir güneş vizörü, akıllı telefon saklama gözleri, iç dikiz aynasında USB-C girişleri, kullanışlılığı arttıran özelliklerden sadece birkaçı olarak sıralanabilir.


5 motor seçeneği


Yeni Skoda Fabia 2021 modeli, daha fazla motor seçeneğiyle birlikte düşük yakıt tüketimi sunacak. Fabia’da EVO nesil beş motor seçeneği yer alacak. Her biri Euro 6d emisyon standartlarına uygun olan motorlar, 1.0 litre ve 1.5 litre hacminde. 3 silindirli 1.0 litre motorlar, 65, 80, 95 ve 110 HP güçlerinde tercih edilebilecek. 1.5 litrelik 4 silindirli motor ise 150 HP güç ve 250 Nm torka sahip olacak. Yeni Skoda Fabia 2021 modeli; motor seçeneklerine göre 5 ileri manuel, 6 ileri manuel ve 7 ileri DSG çift kavramalı otomatik şanzımanla eşleştirilecek. Yeni Fabia, opsiyonel olarak 50 litrelik yakıt deposuyla satın alınabilecek ve bu sayede WLTP çevrimine göre 900 kilometreden fazla menzil kat edebilecek.


Yeni asistanlar ve 9 havayastığı


Yeni Skoda Fabia 2021 modeli segmentindeki en güvenli otomobillerden biri olarak geliştirilmiş aktif ve pasif güvenlik önlemleri sunuyor. Modüler MQB-A0 platformunun da sağladığı avantajlarla Fabia’nın torsiyonel sertliği de arttırıldı. Yeni Skoda Fabia 2021 modelinde ilk kez Seyahat Asistanı, Park Asistanı ve Manevra Asistanı yer alıyor. Seyahat Asistanı otomatik yönlendirme desteği sağlarken sadece tek tuşla aktif hale getirilebiliyor. 210 km/s hıza kadar çalışabilen Adaptif Hız Sabitleyici, öndeki araca göre hızını otomatik olarak ayarlıyor. Şerit Asistanı, FABIA’nın gerektiğinde otomatik yönlendirmeyle şeritte kalmasına yardımcı oluyor. Geliştirilmiş Kör Nokta Algılama Sistemi, 70 metre uzakta olan araçlara karşı sürücüyü uyarıyor. Park Asistanı ise 40 km/s hıza kadar çalışıyor ve direksiyonu otomatik olarak yönlendiriyor. Manevra Asistanı, park sırasında aracın önündeki ve arkasındaki engelleri tespit ederek otomatik fren uygulayabiliyor. Trafik İşaretleri Tanıma, Yaya ve Bisikletli Algılamalı Ön Asistan da Fabia’nın yeni özellikleri oldu. Aynı zamanda yeni Fabia; sürücü ve ön yolcu, perde havayastıkları ve ön yan havayastıklarını standart olarak sunuyor. Opsiyonel sürücü diz ve arka yan havayastıklarıyla güvenlik seviyesi daha ileriye taşınarak dokuz havayastığıyla donatılabiliyor.



Anasayfa: Video Player

Anamur Medya

Ford Model A 1928 inceleme / Emre Anamur & Alp Armutlu & Kurtuluş Kollukçu

Anamur Medya
Ford Model A 1928 inceleme / Emre Anamur & Alp Armutlu & Kurtuluş Kollukçu
Ford Model A 1928 inceleme / Emre Anamur & Alp Armutlu & Kurtuluş Kollukçu

Ford Model A 1928 inceleme / Emre Anamur & Alp Armutlu & Kurtuluş Kollukçu

18:21
Videoyu Oynat
BMW i4 M50 2024 Test / 0-100 km/s hızlanması sadece 3.9 saniye!

BMW i4 M50 2024 Test / 0-100 km/s hızlanması sadece 3.9 saniye!

19:59
Videoyu Oynat
Yeni Citroen E-Berlingo Van 2024 Test / Elektrikli Yeni Berlingo Kargo Test Sürüşü

Yeni Citroen E-Berlingo Van 2024 Test / Elektrikli Yeni Berlingo Kargo Test Sürüşü

13:54
Videoyu Oynat
Yeni Fiat E-Doblo Cargo 2024 Test / Elektrikli Fiat Doblo Kargo 2024 modelini Almanya'da kullandım!

Yeni Fiat E-Doblo Cargo 2024 Test / Elektrikli Fiat Doblo Kargo 2024 modelini Almanya'da kullandım!

15:23
Videoyu Oynat
Alpine A110 GT 2024 Co-Drive / Karda gazladık! / 0-100 km/s 4.2 saniye!

Alpine A110 GT 2024 Co-Drive / Karda gazladık! / 0-100 km/s 4.2 saniye!

09:00
Videoyu Oynat
Yeni Peugeot E-3008 2024 Test / Elektrikli Peugeot 3008 modelini @AycaninArabalari ile test ettik!

Yeni Peugeot E-3008 2024 Test / Elektrikli Peugeot 3008 modelini @AycaninArabalari ile test ettik!

19:57
Videoyu Oynat
Yeni Peugeot E-3008 Shorts / Bölüm 2 / Emre Anamur

Yeni Peugeot E-3008 Shorts / Bölüm 2 / Emre Anamur

00:36
Videoyu Oynat
Yeni Peugeot E-3008 Shorts / Bölüm 1 / Emre Anamur

Yeni Peugeot E-3008 Shorts / Bölüm 1 / Emre Anamur

00:59
Videoyu Oynat
Anasayfa: Gallery

İLETİŞİM

İstanbul / Turkey

  • youtube
  • instagram
  • twitter
  • facebook
  • linkedin
bottom of page