top of page
Anasayfa: Welcome
Anasayfa: Blog2
  • Yazarın fotoğrafıEmre Anamur

Yeni Toyota Yaris 2020 satışa sunuldu


Yeni Toyota Yaris 2020 modeli 209.100 TL’den başlayan fiyatlarla Türkiye yollarına çıktı. Toyota’nın tüm yeni binek otomobil modellerinde kullandığı TNGA platformunda geliştirilen 4’üncü jenerasyon Toyota Yaris’te, Dynamic Force adlı yeni 1.5 litrelik benzinli motorun yanı sıra yine 1.5 litrelik Hybrid (Hibrit) seçeneği de bulunuyor. Yeni Toyota Yaris 2020 modelinin fiyatları, aşağıdaki görselde de inceleyebileceğiniz üzere 209.100 TL ile 336.300 TL arasında değişiyor.


4’üncü jenerasyon


Toyota’nın küçük sınıfta (B segmenti) yer alan hatchback modeli olan Yaris, ilk kez 1999 yılında üretilmişti. 2000 yılında Yılın Otomobili seçilen otomobil, 2005 yılında 2’nci jenerasyonuna kavuşmuştu ve bu sınıfta Euro NCAP’ten 5 yıldız alan ilk otomobil olmuştu. Ardından 2011 yılında 3’üncü jenerasyon satışa sunuldu ve Yaris, bu jenerasyonda sınıfında ilk hibrit versiyon sunan model oldu. 2020 yılında ise 4’üncü jenerasyon Yaris’le karşı karşıyayız ve bu yeni jenerasyonda Yaris, yarı otonom sürüş sağlayan, en gelişmiş (Versiyon 2.5) Toyota Safety Sense elektronik sürüş destek sistemlerine sahip oldu. Yeni Toyota Yaris 2020 modeli ayrıca segmentinde ilk kez ön orta hava yastıkları sunuyor.



“Hibrit Ürün Gamı Tamamen Yenilendi”


Online olarak gerçekleştirilen basın lansmanıyla satışa sunulan ve fiyatları açıklanan yeni Toyota Yaris 2020 modeli hakkında açıklamalarda bulunan Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO’su Ali Haydar Bozkurt, özellikle B segmentinin Avrupa başta olmak üzere Türkiye’de de hızla artan bir satış grafiği çizdiğini belirterek şunları söyledi: “Baştan sona en küçük parçası dahi yenilenen Yaris ile birlikte bu segmentte iddiamızı yine çok güçlü bir şekilde ortaya koyacağız. Bu sınıfta tasarımı, donanımı, teknolojisi, sürüş keyfi ve güvenlik özellikleriyle öne çıkacak olan Yeni Yaris, Toyota’nın itici gücü olacaktır. Tamamen yenilenen Yaris’in benzinli ve hibrit versiyonuyla daha düşük yakıt tüketimi ve emisyon değerlerine ulaşıldı. Dördüncü nesil hibrit motora sahip Yeni Toyota Yaris 2020 modeli, şehir içinde daha fazla elektrikli sürüş olanağı sunarken, bir önceki modele göre yüzde 20 daha az yakıt tüketimi sağlıyor. Bunun yanında ayrıca Yeni Yaris Hybrid ile birlikte tüm hibrit ürün gamımız da tamamen yenilenmiş oldu. Bu verimlilik çok yüksek rekabetin bulunduğu bu sınıfta hem markamıza hem de Yeni Yaris’i tercih eden kullanıcılara büyük avantaj sağlayacaktır” Bozkurt, Türkiye’de bugüne kadar yaklaşık 64.000 adetlik Yaris satışı gerçekleştirdiklerini de sözlerine ekleyerek “2020 yılı için 400 adetlik yeni Yaris satış hedefimiz bulunuyor. 2021 yılında ise benzinli ve hibrit olmak üzere 2100 adetlik yeni Yaris satışı gerçekleştirmeyi öngörüyoruz ” şeklinde konuştu.



Yeni platform


Yeni Toyota Yaris 2020 modeli, Toyota’nın tüm yeni binek modellerini geliştirdiği yeni global platform olan TNGA üstünde yükseliyor. Böylece Toyota’nın Avrupa’daki ürün gamında yer alan tüm binek otomobiller bu platforma kavuşmuş oldu. Bu platform, yeni Yaris’e bir dizi avantaj sağlıyor. Bunlar arasında 1.2 cm daha alçak ağırlık merkezi, yüzde 37 oranında daha sert gövde, 3.6 cm daha alçak sürüş pozisyonu, daha hafif gövde ve daha düşük yakıt tüketimi sıralanabilir.


Sportif tasarım


Koşmaya hazırlanan atletlerden ve atılmaya hazır güçlü bir boğadan ilham alarak tasarlanan yeni Yaris, yeni GA-B platformunun getirdiği avantajlarla birlikte hem daha sıra dışı bir tasarıma hem de içeride daha geniş bir yaşam alanına sahip oldu. Aracın uzunluğu 4 metreden daha kısa olmasına karşın, dingil mesafesinin 50 mm artmasıyla daha fazla yaşam alanı elde edildi. GA-B platformuyla birlikte yüksekliği 40 mm azaltıldı, genişliği 50 mm ve iz açıklığı 57 mm arttırılan yeni Toyota Yaris 2020 modeli, daha sportif bir görünüme ulaştı. Genel uzunluğu 5 mm azaltılan boyutlarıyla birlikte Yaris, sınıf lideri dönüş çapına sahip oldu. Yeni platformun tasarımcılara sunduğu daha fazla özgürlük sayesinde göz alıcı bir tarza sahip olan yeni Yaris, büyük ve alçak ön ızgarası, led ön farları, led sinyalleri, dinamik jant tasarımları, alçak tavan çizgisi ve araç boyunca uzanan bumerang formuyla her açıdan harekete hazır olduğunun altını çiziyor.



Daha geniş iç mekan


Yeni Toyota Yaris 2020 modelinin kabini, dış tasarımdaki dinamik tarzı içeride de sportif bir yaşam alanıyla buluşturacak şekilde tasarlandı. Daha geniş ve daha rahat koltuklar, yumuşak dokuya sahip malzemeler, mavi ambiyans aydınlatması, birbirine uyumlu çizgileri ve teknolojileri Yeni Yaris’in çekiciliğini arttırıyor. Sürücü kokpiti, her şeyin tamamen sürücü kontrolü altında olacak şekilde tasarlandı. Bununla birlikte Toyota, Yaris’in görüş açısını daha da iyileştirmek adına A sütununu daha geriye aldı ve ön konsolu daha alçak şekilde konumlandırdı. Sürücü ve ön yolcu arasındaki mesafe 20 mm arttırılarak kabin konforu ileriye taşındı. Bununla birlikte yeni Yaris, 286 litre bagaj hacmine sahip. Yeni Yaris’te bulunan Apple CarPlay ve Android Auto akıllı telefon bağlantı sistemlerine sahip 8 inç Toyota Touch multimedya ekranı tüm modellerde standart olarak sunuluyor. Ayrıca 4.2 inç’lik TFT çok fonksiyonlu gösterge ekranı ve 10 inç’lik ön cama yansıtmalı Renkli Gösterge Ekranı (Head-up Display / Göz hizası göstergesi) sürücüye yol ve sürüşle ilgili bilgiler kolayca iletilmesini sağlıyor.

Daha fazla güç, daha az tüketim


Yeni Toyota Yaris 2020 modeli, 1.5 litre hibrit ve 1.5 litre benzinli motor seçenekleriyle satışa sunuldu. Dördüncü nesil Toyota Hybrid teknolojisi, hafif ve daha verimli olmasıyla yeni Yaris’in her açıdan daha yüksek performans vermesini sağlıyor. Toyota Yaris’in sahip olduğu 1.5 Hybrid Dynamic Force sistemi; daha fazla güç, şehir içinde toplam sürüşe göre daha fazla elektrikli sürüşü ve bir önceki modele göre yüzde 20 daha az yakıt tüketimi sağlıyor. Yeni Yaris’te kullanılan hibrit sistemde; 3 silindirli, değişken supap zamanlamasına sahip 1.5 litre Atkinson çevrimi benzinli motor yer alıyor. Avrupa yollarına uyacak şekilde geliştirilen Yaris’in hibrit sistem gücü yüzde 16 arttırılarak 116 HP’ye ulaştı. Sadece elektrik motoruyla yapılan sürüşlerde 130 km/s hıza çıkabilen yeni Yaris, elektrikli motorunu şehir içi yollarda daha fazla kullanabiliyor. Araçta karbondioksit salımı 86 g/km’ye düşürülürken, WLTP çevriminde yakıt tüketimi bir önceki modele göre yüzde 20 iyileştirilerek 2.8 lt/100 km olarak ölçüldü. Yeni Yaris Hybrid’in 0-100 km/s hızlanması önceki nesle göre 2.3 saniye geliştirilerek 9.7 saniye oldu. Daha esnek bir sürüş sağlayan aracın, 80-120 km/s arasındaki hızlanması da 2 saniye iyileştirilerek 8.1 saniye oldu. Yeni Yaris, hibrit motorun yanı sıra 1.5 litrelik Dynamic Force benzinli motoruyla da tercih edilebilecek. 125 HP güç ve 153 Nm tork üreten 3 silindirli motor, Türkiye’de sadece Multidrive S adlı CVT şanzımanla satılıyor.



Dream, Flame ve Passion donanımları


Yeni Toyota Yaris Hybrid modeli “Dream”, “Flame” ve “Passion” donanım seviyeleriyle satışa sunuldu. Yaris’in tüm donanım seçeneklerinde kablosuz akıllı telefon şarj özelliği, geri görüş kamerası ve 8 inç multimedya ekranı standart olarak yer alıyor. Bununla birlikte daha üst donanım seçeneklerinde akıllı giriş sistemi, parçalı deri koltuklar, ön cama yansıtmalı göstergeler, çift bölgeli otomatik klima, çift renkli gövde ve siyah tavan seçenekleri yer alıyor. Yaris’in hibrit versiyonunda Toyota Safety Sense güvenlik teknolojileri standart olarak bulunuyor. Yaris’in benzinli versiyonunda “Dream” ve “Flame” versiyonları tercih edilebilecek. Bu versiyonlarda “X-Pack” paketiyle Toyota Safety Sense güvenlik teknolojilerini de satın almak mümkün olacak.


Toyota Safety Sense 2.5


Toyota, yeni Yaris 2020 modeliyle birlikte segmentinin en güvenli otomobilini kullanıcılarla buluşturuyor. Güvenliği her zaman ileriye taşıma felsefesine bağlı olarak Toyota, Yaris’e Toyota Safety Sense 2.5’i adapte etti. Kamera ve radar sistemiyle çalışan yeni nesil sistem, yeni özellikler ön plana çıkıyor. Yaya ve bisiklet algılama özelliğine sahip Ön Çarpışma Önleyici Sistem, Kavşaklarda Çarpışma Önleyici Sistem ve Acil Durum Yönlendirme Desteği yer alıyor. Kavşak Dönüş Asistanı, karşı şeritten bir araç geliyorsa veya bir yaya yolun karşısına geçiyorsa, sağa veya sola dönen sürücüyü uyarıyor ve gerektiğinde otomatik frenleme yapıyor. Buna ek olarak Yeni Yaris’te, 0-205 km/s arasındaki hızlarda çalışan Akıllı Şerit Takip Sistemi yer alıyor ve yönlendirmeyi kontrol ederek aracı şeritte tutuyor. Yeni Yaris’te sürücü yardımcılarının yanı sıra, segmentinde bir ilk olarak ön orta hava yastıkları yer alıyor. İçeridekileri yan çarpışmalarda yaşanacak darbelerden koruyacak şekilde tasarlanan ön orta hava yastığı ve son jenerasyon Toyota Safety Sense ile birlikte Yaris, dünyanın en güvenli B segmenti olarak iddiası bir kez daha ortaya koyuyor.


Yeni Toyota Yaris 2020 fiyat listesi:



Anasayfa: Video Player

Anamur Medya

Ford Model A 1928 inceleme / Emre Anamur & Alp Armutlu & Kurtuluş Kollukçu

Anamur Medya
Ford Model A 1928 inceleme / Emre Anamur & Alp Armutlu & Kurtuluş Kollukçu
Ford Model A 1928 inceleme / Emre Anamur & Alp Armutlu & Kurtuluş Kollukçu

Ford Model A 1928 inceleme / Emre Anamur & Alp Armutlu & Kurtuluş Kollukçu

18:21
Videoyu Oynat
BMW i4 M50 2024 Test / 0-100 km/s hızlanması sadece 3.9 saniye!

BMW i4 M50 2024 Test / 0-100 km/s hızlanması sadece 3.9 saniye!

19:59
Videoyu Oynat
Yeni Citroen E-Berlingo Van 2024 Test / Elektrikli Yeni Berlingo Kargo Test Sürüşü

Yeni Citroen E-Berlingo Van 2024 Test / Elektrikli Yeni Berlingo Kargo Test Sürüşü

13:54
Videoyu Oynat
Yeni Fiat E-Doblo Cargo 2024 Test / Elektrikli Fiat Doblo Kargo 2024 modelini Almanya'da kullandım!

Yeni Fiat E-Doblo Cargo 2024 Test / Elektrikli Fiat Doblo Kargo 2024 modelini Almanya'da kullandım!

15:23
Videoyu Oynat
Alpine A110 GT 2024 Co-Drive / Karda gazladık! / 0-100 km/s 4.2 saniye!

Alpine A110 GT 2024 Co-Drive / Karda gazladık! / 0-100 km/s 4.2 saniye!

09:00
Videoyu Oynat
Yeni Peugeot E-3008 2024 Test / Elektrikli Peugeot 3008 modelini @AycaninArabalari ile test ettik!

Yeni Peugeot E-3008 2024 Test / Elektrikli Peugeot 3008 modelini @AycaninArabalari ile test ettik!

19:57
Videoyu Oynat
Yeni Peugeot E-3008 Shorts / Bölüm 2 / Emre Anamur

Yeni Peugeot E-3008 Shorts / Bölüm 2 / Emre Anamur

00:36
Videoyu Oynat
Yeni Peugeot E-3008 Shorts / Bölüm 1 / Emre Anamur

Yeni Peugeot E-3008 Shorts / Bölüm 1 / Emre Anamur

00:59
Videoyu Oynat
Anasayfa: Gallery

İLETİŞİM

İstanbul / Turkey

  • youtube
  • instagram
  • twitter
  • facebook
  • linkedin
bottom of page